Havhusets store volumen er disponeret i en u-form og fordelt på flere sammenhængende bygningskroppe i varierende skala
Som led i et byfornyelsesprojekt på Amager vokser nye boligbyggerier af høj standard op på Strandlodsvej.
Området udvikles og bebygges af Casa A/S for CPHinvest ApS, med Holscher Nordberg Architecture and Planning A/S som arkitekt på hovedparten af husene. Arkitektfirmaet har også stået for udarbejdelsen af lokalplanen for området.
I 2015 blev Trinhuset og Kobberhuset ud mod Strandlodden færdiggjort, og nu står Havhuset i den anden ende af grunden færdig med direkte Øresundsudsigt fra mange af lejlighederne. Strandlodden ligger i den nordøstlige del af Amager, ganske tæt på Amager Strandpark og badestrand.
Det er tanken, at området bliver bilfrit med sammenhængende gårdrum, som binder alle husene sammen. Et stille og roligt område, der er trygt for børn, og som lægger op til socialt samvær på alle niveauer.
Der etableres stier, så man nemt kan komme ind til byen, og der er bygget en p-kælder for hele området, så de parkerede biler er væk fra terrænniveauet.
Husene har hvert deres kendetegn og struktur, men der er også en overordnet sammenhæng. Alle huse har murstensfacader, altaner og tagterrasser med taghuse.
Opdelt bygningsvolumen:
Havhusets store volumen er disponeret i en u-form og fordelt på flere sammenhængende bygningskroppe, der går op til henholdsvis to, fire, seks, otte og 12 etager. Havhuset rummer 52 lejligheder og to rækkehuse.
Øverst på hver bygning ligger et taghus med adgang til en stor tagterrasse, som tilhører den underliggende lejlighed. Ikke mindst fra de to penthouselejligheder på 11. sal er der den mest fantastiske udsigt næsten 360 grader rundt, hvor man kan se Øresundsbroen til den ene side og helt til de nye bydele i Nordhavn til den anden side.
I lokalplanen var der bl.a. det krav til bygningens udformning, at den skulle have springende højder. Det er områdets største bygning, og sådan et volumen kan virke intimiderende, hvis man ikke deler det lidt op. Der er arbejdet meget med at variere altanerne og vinduesmodulerne, og så har bygningskroppene fået forskellige farver tegl på facaderne.
Facadesten
Der er anvendt tre forskellige teglsten til facaderne, “Flint”, “Jern” og “Kul”, der alle lægger sig op ad tidens trend med enten mørke teglsten eller jordfarver med changerende spil i.
Om Amager
Amager (udtales Ama'r) er en ø i Øresund på 96,29 km² ved Sjællands østkyst. Der bor 210.000 mennesker på Amager (209.462 per 1. januar 2020), hvilket gør den til Danmarks tættest befolkede ø. En person der er født eller er bosiddende på Amager, bliver kaldt en amarkaner.
Øen består mest af lavt, frugtbart land. I dag er størstedelen af Amager bymæssigt bebygget og en integreret del af Storkøbenhavn, selvom Dragør og Tårnby stadig har landbrug, skov og naturområder. Desuden ligger næsten en tredjedel af øen, Kalvebod Fælled, som blev indvundet fra Øresund i 1930'erne, ubenyttet hen uden bebyggelse eller opdyrkning.
Amagers østkystlinje udgøres i dag af strandparkerne Amager Strand og Kastrup Strandpark, samt Københavns Lufthavn og Dragør Havn, mens syd-vestkysten er præget af eng-områder og diger. Nord- og vestkysten afgrænses både af kaj-arealer mod Københavns Havn og dige. En mindre kunstig halvø findes ved Øresundsforbindelsens start, lige øst fra Kastrup.
Øens boligmasse består af såvel tæt bymæssig karrebebyggelse (på Amagerbro, Islands Brygge, Christianshavn og i Sundby), boligblokke (primært Kastrup/Tårnby) og parcelhuskvarterer spredt over det sydlige Sundby, Kastrup/Tårnby og Dragør. De seneste 15 år er nye tætbebyggede områder som (ydre) Islands Brygge, Amaqer Strand/Strandlodsvej og Ørestad skudt op som nyudviklede bykvarterer. I de kommende år er ikke mindst Papirøen, Kløverparken og Refshaleøen udset til udviklingsområder, der forventes at bidrage til en fortsat høj befolkningsvækst.
Administrativt er Amager delt mellem Københavns Kommune, Tårnby Kommune og Dragør Kommune. Den københavnske del er opdelt i bydelene Amager Øst, Amager Vest og Indre By (Christianshavn).
Amager er forbundet med Sjælland via indtil videre ni broer og en tunnel samt med Sverige via Øresundsbroen. Forløbet for en havnetunnel / østlig ringvej gennem Københavns Havn er ligeledes planlagt.
Læs evt. mere om Amager hos Wikipedia.